Дани Каназирева: Повече средства в бюджета за уличната инфраструктура, тротоари и детски площадки

Градът

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ предлагат общината да финансира олимпийския плувен басейн и пътя в квартал „Остромила“ 

Председателят на ППГОС „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внесе  до  кмета Иван Тотев   списък  с  обекти,  които предлага да се  включат  в бюджета за 2016 г.    Целта е подобряване на пътната инфраструктура и тротоари, обновяне на  детските  и  спортни площадки  в шестте района, изграждане на паркоместа.  Предложенията са обсъдени предварително с кмета Иван Тотев, който също е на мнение, че трябва да се инвестира в градската инфраструктура. 

Общинските съветници  считат, че е необходимо се заложат средства  за    реконструкцията на улица „Остромила”.   Финансирането на главния път в квартал „Остромила“  ще осигури   директна връзка между   „Беломорски“ и  „Коматево“ и  ще облекчи  интензивния трафик по бул. „Александър Стамболийски“.    

В проекта трябва да залегне  разширение  на улицата,  за да се създаде двулентов безопасен път, осигуряващ възможност за безконфликтно  разминаване на автомобили,  изграждане на  система за отводняване, нова пътна настилка, улично осветление,  безопасни велоалеи, тротоари и бордюри, които да гарантират сигурност на пешеходци.

Другото предложение на „Съюз за Пловдив“  е  за разширение и модернизация на плувен комплекс „Младост“. Изграждането  на покрит басейн с олимпийски размери и реконструкцията  на съществуващия външен басейн значително ще подобрят условията за плувен спорт в  града,  убедени са  съветниците. 

Третото важно предложение е  дофинансиране с  55 838 лв.  на проекта на Драматичен театър Пловдив – „Театрална лаборатория за мит и съвремие“, който ще се реализира  в баня „Старинна“.

В Календара за културните събития за Драматичен  театър са предвидени 10 000 лв. Съветниците от „Съюз за Пловдив“ предлагат тази сума да  се  увеличи с  45 838 лв.   Проектът ще с изпълнява по случай   135 години от създаването на театъра.  Актьорите  вече са  намерили  51 %  от необходимите  средства.

„Всички предложения  са подготвени в разултат на проведените  срещи  с граждани, след  много работа  на екипа на „Съюз за Пловдив“ и благодарение на  добро познаване на проблемите  на града.  Считам, че ще получим подкрепа на администрацията и  общинските съветници, тъй като всеки от нас има интерес Пловдив да се развива“, коментира Дани Каназирева.  

Обекти в шестте района, които „Съюз за Пловдив“ предлага за финансиране

РАЙОН  „СЕВЕРЕН“

1. Ремонт на тротоарите на ул. "Достоевски" в отсечката между бул. "Дунав" и "Стефан Обрейков". 
2. Изграждане на нова детска площадка на ул. "Брезовска" с ул. "Поп Манол".
3. Асфалтиране пред входовете на ул. "Ян Хус" №7
4. Ремонт и осветление на парка зад бул. "Марица" № 51и ул. "Победа" № 2 
5.    Ремонт и подмяна на съоръженията на детската площадка на ул. „Брезовска“ с ул. „Поп Манол“. Краят на пързалката е опасен, режещ като бръснач. В микрорайона  това е единственият детски кът,  направен по времето на соца.

РАЙОН „ЮЖЕН“

1. Изграждане на паркинги на ул. „Димитър Талев“, срещу бензиностанция „Хаджията Груев“, както и ремонт и реконструкция на съществуваща детска площадка  между бл.1102 и бл.1122.  
2. Проектиране на реконструкцията на  ул. „Скопие“ с  джобове за паркиране  срещу ТД на  НАП.  Изграждане на места за паркиране  на бул. „Цар Борис III Обединител“, до „Механотехникум“.

РАЙОН „ЗАПАДЕН“

1. Ремонт на спортната площадка на ул. "Дарвин" – помяна на ограда, монтиране на нови футболни вратички и кошове за баскетбол.
2.   Асфалтиране на пешеходната алея на бул. "Свобода". 
4. Подмяна на опасните съоръжения на детска площадка  между бул. "Свобода" и бул. "6-ти септември". 
3.    Ремонт на изцяло непроходимите тротоари на ул. "Владивосток" и ул. "Гарибалди".
4.    Ремонт на тротоарите на  ул. "Радост", ул. "Атон", ул. "Йордан Гавазов" и ул. "Голаш планина".  
5.    Ремонт  на пропадналите улични шахти в карето между ул. "Просвета", ул. "Елин Пелин", ул. "Клокотница" и ул. "Елена" и преасфалтиране на улиците.  Довършване на реконструкцията на  ул. „Просвета“.
6.    Изграждане на пътна настилка и тротоар на ул."Западна" в кв. „Прослав“.

РАЙОН „ЦЕНТРАЛЕН“

1.    Преасфалтиране на улиците „Димчо Дебелянов“, „Щросмайер“ и алеите между блоковете на бул. „Копривщица“
2.    Ремонт  на тротоарите  на  улиците  „Димчо Дебелянов“, „Родопи“ и „Сатурн“.  
3. Ремонт на спортното игрище  между блоковете на ул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Младежка“ – подмяна на скъсана мрежа, футболните врати са ръждясали и опасни за игра, настилката е стара и напукана. 
4.  Изграждане на нова детска площадка в парка  между блоковете на ул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Младежка“. В района  детските  площадки са крайно недостатъчни. 
5.    Ремонт  на  детската  площадка зад блока на ул. „Раковски“ 27. Пързалката е стара,  с пробита ламарина и опасна за малчуганите. Пясъчникът  е мръсен, а  част от пейките са изпочупени. 
6.    Изграждане на нова детска площадка зад блоковете на бул. „6 септември“ 122-126. Към момента градинката със старата детска площадка е превърната в паркинг. Децата от квартала играят в мръсотия и кал. 

РАЙОН „ТРАКИЯ“

1.    Ремонт  на игрището между бл. 217 и ЦДГ “Слънце“.
2.    Ремонт на игрището в междублоковото пространство на бл. 181, бл. 184, бл. 188, бл. 189.  
3.    Подмяна на съоръженията за игра в „Ротари парк“,  до СОУ „Св. Седмочисленици“.    
4.    Ремонт на площадките в ДЯ “Слънчев рай“, в ОДЗ “Едгар Бороу“, в ЦДГ “Десислава“ 

 РАЙОН „ИЗТОЧЕН“  

1.    Ремонт, монтиране на осветление и почистване на подлезите по бул. “Цариградско шосе“.
2.    Изграждане на паркинг по ул.“Славейна“ – четни номера.
3.    Монтиране на видеонаблюдение на проблемните места в район „Източен“, свързани с битовата престъпност.
4.    Изграждане на паркинг, детска площадка и парк в карето – ул. “Славянска“, ул. “Богомил“, ул. “Варшава“ и  ул. “Месемврия“.
5.    Смяна на паважната настилка или ремонт на същата на  ул. „Лев Толстой“- от бул.“Цариградско шосе“ до ул.“Богомил“,  ул.“Арх. К. Петков“ и бул. “Шести септември“ от бул. “Източен“ до бул. “Цариградско шосе“.

Значителна част от посочените обекти не изискват големи  и непосилни за бюджета средства и е напълно реално да се изпълнят  тази година,  коментират от „Съюз за Пловдив“

Споделете ни във:

3 коментара за “Дани Каназирева: Повече средства в бюджета за уличната инфраструктура, тротоари и детски площадки

  1. трябва старателно да лиже краката на кмета, инак всички ще я зарежат от нейната партия, колко народ излъга и колко пари

  2. Стига стези тротоари и ремонти, то хора не останаха в Пловдив!!! Най-лесно е да правиш асфалт. С тези ниски заплати и без работа си забийте тротоарите някъде!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.