Под небето

Почина босът на Christian of Roma Group, погребват го в Пловдив

77-годишният Гаетано Кристиано живя 15 години под тепетата

Босът на италианската козметична компания Christian of Roma Group Гаетано Кристиано почина внезапно на 77 години. Роденият в Неапол бизнесмен от 15 г. живееше в Пловдив. Той управляваше фирмата си, дирижираше модните тенденции в прическите и продуктите за коса и развиваше благотворителност до последния си дъх. Той ще бъде погребан в събота в любимия си Пловдив. Съболезнователно писмо до близките на Гаетано Кристиано е изпратил лично министър-председателят на Италия Силвио Берлускони.
За благотворителната си дейност през 2007 г. Гаетано Кристиано получи званието „Командор от Ордена на Звездата на Италианската солидарност”. Наградата му връчи лично тогавашният посланик на Република Италия у нас Негово Превъзходителство Джан Батиста Кампаньола. Отличието се присъжда на италиански граждани в чужбина и чужденци с особен принос за популяризирането на Италия. Почетен председател на Ордена е президентът на република Италия. Носител на званието е и бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан.
Любимото място за разходки на Гаетано Кристиано бе Античният театър в Пловдив. „Тук вдишвам въздуха на Рим”, споделяше той. Бизнесменът бе превърнал къщата си в Пловдив в едно истинско кътче от родната Италия. И не намираше за случайно, че цветовете във флаговете на двете страни са еднакви. „Това е една тънка нишка, свързваща двете ми родини”, обясняваше той. И желанието му бе да бъде погребан под тепетата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина