Пловдивската опера търси помощ

Под небето

Златка Александрова, дългогодишен перукер и гримьор в Опера Пловдив, страда от онкологично заболяване и се нуждае от неотложна операция, която не може да бъде извършена в България. Клиниката Хелиос Ханзенклиникум Шралзунд разполага с необходимото оборудване и е в готовност да приеме за лечение Златка Александрова през март 2016 като за целта са нужни прогнозно 17 700 евро според офертата от медицинското заведение. 

Златка Александрова и семейството й нямат възможност да заплатят сумата, а Държавна опера – Пловдив като институция няма право да извършва дарения и да отпуска средства под каквато и да е форма. 

Колективът на Опера Пловдив инициира вътрешна капмания за набиране на средства като се обръща към колеги от останалите културни институти и организации в града, както и към всички фирми и граждани, които биха желали да помогнат в спасяването на един човешки живот.

За набиране на необходимите средства е открита дарителска сметка в лева, която служи единствено за директно разплащане с лечебното заведение в Германия:
Райфанзенбанк
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG71RZBB91551006699520
Златка Петрова Александрова
  

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.