Пловдив се подготвя за силен снеговалеж

Под небето

Поради очакваните обилни валежи ОП „Чистота“ и фирмата по поддържане на дъждоприемните шахти почистиха извънредно, освен установения график, шахтите в целия град, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Според метеорологичните прогнози с понижаването на температурите силният дъжд утре се очаква да премине в интензивен снеговалеж, а следващата седмица да започне с до минус 10 градуса под нулата.

Предприели сме мерки срещу навявания от сняг и образуване на поледици, като цялата техника от разпръсквачи на сол и химически препарати, както и снегорините, са в готовност да започнат работа още в събота и да продължат в неделя, посочи Иван Стоянов. Той подчерта, че за целта е подготвена и смес от сол и калциев дихлорид, ефективна срещу снят и лед дори при минус 30 градуса температура.

Умоляваме гражданите да се съобразят с обстановката и в неделя и понеделник да паркират автомобилите си така, че да осигурят достъп за снегопочистващата техника във вътрешнокварталните улици, за да обслужим всички проблемни места, призова директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.      

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.