Петима избраха моносайкъла пред велосипеда

Под небето

Фантастичният Яшо подари едноколки на най- усърдните си ученици

Image title
Петима дадоха гръб на класическия велосипед днес, на финала на масовото шествие на Бунарджика. Те избраха моносайкъла, убедени и вещо напътствани от царя и посланика на унибайка у нас Яшо. Той откри импровизираната си академия на велоалеята в подножието на хълма, минути след официалния финал на колоездачния парад. В който Яшката измина целия маршрут без да се огъне, въпреки сериозното темпо на колоната. Той поддържаше позиция някъде в средата на множеството, слаломираше дори по паважа на Васил Априлов.

Image title
Много е лесно. Поставяте педалите на такава позиция, че да можете да се наберете с крака и да се качите на седалката. А след това потегляте, обясняваше на начинаещите маестрото. Много опитаха и веднага се отказаха. Неколцина упорстваха. А най-всеотдайни в уроците по моносайкъл бяха момче и момиче, на които Яшо подари по една едноколка, за да се упражняват нон стоп и да станат представители на моносайклизма в Пловдив.

Image title
Пред слисаните велосипедисти Яшо обясни, че е роден на едно колело, тъй като то сякаш е естествено продължение на тялото му. Просто едната гума ми е по-забавна от двете колела. Има повече фън и емоция. С него ходя на работа. Средно минавам 15 километра дневно, обясни виртуозът на унибайка. За тези, които си мислят, че в свободното си време Яшката скача от стратосферата, а в обедната почивка лети с парашут- бъркат се. Той работи като зъботехник. И е свири в рок банда. Снощи забивахме до сутринта. С групата празнувахме рождения ми ден, който бе в средата на седмицата, обясни Яшката.Image title

Докато вървяха уроците му, Под тепето раздаде стотици значки на участниците във Велофеста и гостите на събитието. Те бяха изработени по дизайн на пловдивчани, които предложиха визиите си във Фейсбук профила на събитието.
А тези, които не бяха уморени от дългото шествие, използваха велошатрата за дискотека на открито и потанцуваха в полите на Бунарджика. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.