Над 1000 сигнала за репресии от граждани до ЕК

Под небето

Фен клубовете се събират на големи протести пред съда в Пловдив срещу имотните претенции на мюфтийството 

Image title
Над 1000 сигнала за репресии ще тръгнат в посока Европейската комисия, информираха председателите на фенклубовете на големите отбори днес. Всеки от сигналите ще е индивидуален и ще информира ЕК за нарушение на човешките права и свободи, обявиха от агитките на Ботев, Локо, ЦСКА, Левски, Пирин, Берое. След което насрочиха голям протест пред Апелативния съд в Пловдив на 7 февруари, когато ще се гледа едно от делата за претенциите на мюфтийството върху знакови исторически обекти. Не могат да ни спрат ни с предупреждения, ни с прибиране от домовете рано сутринта. На 7 сме тук, да защитим собствеността на Ески Джамия, Image title
после отново на 14 февруари, когато ще се гледа делото за Куршум джамия. Нищо не може да ни разколебае. Нашата кауза е недопускане часовникът да се върне назад. Затова в Пловдив ще бъдем много, от всички клубове, обяви Елена Ваташка, подкрепена от всички в залата.  Всички сме тук, масово. Ние сме единни в каузите си, казаха като един първенците от агитките.

Искаме ултимативно, незабавна промяна в Закона за футболното хулиганство. Спешно, веднага, казаха в един глас председателите на всички големи фенклубове в страната, заедно с шефката на Сдружението на привържениците Елена Ваташка. Те са категорични, че трябва да участват в писането на текстовете в новия закон. Както и че трябва да се ревизират средствата, разходвани за всяка една поправка по него през годините. Оборудваха цели отдели за борба с футболното хулиганство, каквото в България няма. Не забравяйте, че няма смъртен случай на български стадион, за разлика от много, много държави. Излиза, че са оборудвали цели отдели за борба с народа пред парламента, гневни са привържениците на големите отбори у нас.

Големият проблем на държавата е, че на всеки 4 години има пълна ротация, тотален рестарт. Българската полиция не служи на българския народ, политиците- също. Те нямат национални интереси. Полицаят трябва да служи на гражданите, а не на някаква политическа клика. Но въпреки всичко ние не организираме нашите фенове да протестират, имаме позиция, но не го правим, каза на финал Дучето.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.