Кърпят по спешност „лунната” магистрала Тракия

Под небето

Основните ремонтни дейности на пътната мрежа ще бъдат извършени след края на зимата, съобщават от АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе закърпване на новопоявилите се, след снеговалежите, дупки по основните пътни направления, сред които е и автомагистрала Тракия. Със студена асфалтова смес се запълват неравности по стари и неремонтирани от години участъци от аутобаните „Тракия“, „Хемус“ и „Марица“, както и по първокласните и второкласните пътища, се казва в прессъобщението на Агенцията.

Миналата седмица Под тепето предупреди шофьорите за отворилите се опасни кратери по платното София- Пловдив, в отсечката от столицата до тунела. Магистралата бе придобила вид на лунен пейзаж след поредните снегове, написахме преди няколко дни и онагледихме със снимки.  

Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми извършват огледи на отсечките и предприемат ремонтни дейности, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. Основните ремонтни дейности на пътната мрежа ще бъдат извършени след края на зимата – през месеците април, май и юни. В участъците, в които се извършват ремонти, е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация, съобщават днес от АПИ.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Кърпят по спешност „лунната” магистрала Тракия

  1. Дупките по „Тракия“ от София до Пловдив са навсякъде, а не само по старите и неремонтирани от години участъци!!! Вчера карах по този участък от „магистралата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.