Комунисти VS социалисти на 130- годишнината от рождението на Георги Димитров

Под небето

Провокатори от Че Гевара дразнят червените с листовки и с „БСП-капиталистическа партия“
 
Image title
Крайно леви изнервиха до крайност първенците от БСП, събрали се да честват 130-годишнината от рождението на Вожда Георги Димитров на площада днес. Комунистите от Че Гевара раздаваха съвсем спокойно листовки на червения актив без да се притесняват, че дразнят до истерия някои представители на столетницата. На листове А4 формат Съюзът на комунистите в България съблазняваше социалисти с призиви за национализация на стратегическите отрасли, безплатно образование и здравеопазване, съд за криминалните приватизатори. „БСП-капиталистическа партия“, „Днешната левица – бизнескорпорация“ декларираха пред слисаните социалисти членове на движение Че Гевара. Писна ни от техните провокации, отговориха на атаката бесепари. И подчертаха, че при всяка масова проява на БСП, комунистите намират начин да развалят събитието, като ги атакуват отвътре.

Явно свикнали с крайно левите провокации, почти никакво внимание на мъжете с флаери не обърнаха градският лидер на червените в Пловдив Георги Гергов, бившият транспортен министър Петър Мутафчиев, бившият зам.-министър на образованието Кирчо Атанасов, зам.-председателят на общинския съвет Георги Търнобалийски, председателят на групата червени старейшини в местния парламент Николай Радев и други соц първенци.
Георги Гергов откри изложба под наслов „Колелото на историята…”. С фотоси  от живота и дейността на Георги Димитров, строежа на Димитровград и случващото се след 1989 година. В изработването са използвани архивни материали от Исторически музей Димитровград. До изложбата бе открит щанд, на който върви подписка за изграждане на АЕЦ „Белене“. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

   

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.