100 китайски и български фирми се срещат на форум в Пловдив

Под небето

100 китайски и български фирми ще създадат преки контакти по време на форум, който започва  на 18 септември в Новотела. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ организира Българо – китайска (Нинбо) бизнес конференция с провеждане на двустранни срещи.

За 3-та поредна година Пловдив е домакин на събитие от такъв ранг. През март 2014 г. кметът на Шенджен- Цин Сю доведе висши мениджъри и собственици на над 50 водещи китайски компании не само в национален, но и в световен мащаб. Тогава кметът Иван Тотев и Цин Сю подписаха договор за побратимяване между двата града.

„Пловдив ще стане столица на китайския бизнес, не само поради активно действащата за развитието на двустранните отношения БКАБР, побратимяването с 16-милионния Шенджен, но и заради старта на Евро-китайската зона за икономическо развитие /ЕКЗИР/ в рамките на Тракия икономическа зона“. В това е убеден  Чангцинг Джанг, президент на департамент „Китай“ в БКАБР. Г-н Джанг има дългогодишен опит като старши икономист в китайското Министерство на търговията. През последните 10 години той се занимава с инвестиции и е сред основателите на борсата за каучук в Китай и работи за 500-те най-развити компании в Поднебесната империя. Уважаваният бизнесмен е най-добрият ни посланик в азиатската страна, смятат всички, които са чували как пламенно той презентира предимствата на България като инвестиционна и туристическа дестинация.

Джанг ще представи Евро-китайската зона за икономическо развитие на бизнес конференцията в Пловдив. Изграждането на логистичен хъб за европейски и китайски стоки в зоната, който е в унисон с китайската стратегия „One Belt, One Road“, той вече обсъди с министъра на икономиката Божидар Лукарски. 

Във форума в Пловдив ще вземат участие представители на фирми от град Нинбо от сферите текстил, търговия, внос и износ на механични и електронни продукти, машини за шприцоване в леярството, производство на играчки, рециклиране и околна среда, лека промишленост, строителство, машини, осветление и осветителни тела, производство на медицински инструменти, медицинска апаратура и стоматологични инструменти, земеделски храни и ХВП, водомери, топломери и електромери, авточасти, електроника за автомобили, недвижими имоти, туризъм, маркетинг, производство на постоянни магнити, акрилни продукти, магнитни моторни части, изделия от пластмаса, опаковъчни контейнери за храни, мобилни оператори и мобилна техника и др.

Споделете ни във:

1 thought on “100 китайски и български фирми се срещат на форум в Пловдив

  1. Под тепето, що не се разровите малко и не изчислите какви са реалните резултати от тези форуми – колко пари са инвестирали китайски фирми последните години, колко работни места са създали, колко данъци за платили.
    Без тия неща, тази статия е просто вятър и повърхностни глупотевини.

    АЙДЕ МАЛКО ИСТИНСКА ЖУРНАЛИСТИКА, МОЛЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.