„Граждански референдум“ тръгна от Пловдив

Под лупа

Движение България на гражданите пита какво искат хората, събира подписка за оставката на Тотев

Image title
Национален старт на инициативата „Граждански референдум“ даде от Пловдив днес Движение България на гражданите. Началото на кампанията обявиха Даниел Вълчев, първите двама в листата на ДБГ за Пловдив Калин Томов и д-р Димитър Шишков и първенецът в областта Димитър Танев. Партията ще събира мненията на българите в близо 200 пукнта из цялата страна. Осигурени са и 8 пътуващи буса, които ще осигуряват достпът до националната анкета на хората в малките населени места. Идеята е да чуем гласа на хората и да поставим най-важните въпроси, дневния ред на обществото. „Граждански референдум“ ще засяга национални, но и местни проблеми, а хората имат възможността да гласуват на анкетен принцип на важните за държавата и региона въпроси. Като например дали искат нова конституция и по-малък брой народни представители в парламента. Инициативата вече е в ход, обясни Даниел Вълчев. И допълни, че нуждата от рестарт на системата е очевиден, а гражданите са тези, които трябва да дават ход на събитията в тази посока.

8 са националните въпроси в анкетата, пет са регионалните. Не се изискват лични данни на хората, които попълват референдума. Шатрата в Пловдив е разположена пред Военния клуб. Там имте възможност да кажете дали ви харесва управлението на града. Анкетата ще даде отговор на големия въпрос: Това ли е кметът, който искате? Спортна зала- паметник ли искате? Липса на стратегия за развитие на града ли искате? Абсолютна некомпетентност ли искате? Съсипване на уникалната Белодробна болница ли искате? Конкретните въпроси са формирани в Подписка за оставка на кмета, а в нея са изброени причините за искането- обезличаване на Пловдив за сметка на централната власт, унищожаването на малкия и среден бизнес в града, провала на общинските финанси, хаоса в паркирането и затварянето на Белодробна болница. Това не може да продължава, обясни вторият в листата на ДБГ в града д-р Шишков.

Важното е инициативата да остави ефект и след това. Резултатите от подписката ще бъдат обявени преди изборите, но ще търсим ефекта и след тях. Хората ще искат резултат от „Гражданския референдум“. А ние ще носим отговорност за това, допълни водачът на листата Калин Томов.

Той припомни, че голямата борба за субсидия е отвратителна. Ние сме единствената партия, която прави кампания без субсидия от държавата. ГЕРБ например получават 19 милиона годишно. Имат 29 милиона лева на влог в банка. Това не може повече да продължава, подчерта Даниел Вълчев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.