Гласуваха бюджет 2011 без ГЕРБ

Под лупа

Кацарова се изнася от сесията
Кацарова се изнася от сесията
Днешният цирк в местния парламент плавно премина в баталия. Преди да гласуват бюджет 2011 старейшините брутално се хванаха за гушите (само словесно, слава богу). Бюджетът, както се очакваше, бе приет. При това без за него да гласуват герберите в ОбС. Те напуснаха пленарната зала заради решение 50 процента от приходите от гаражи в районните кметства да влизат в общинската каса. А другите 50 процента да отидат в Жилфонд. Районните кметове се разпениха от гняв и си тръгнаха. Последваха ги всички от групата на ГЕРБ. Така бюджет 2011 мина без техния вот, само с 4 гласа против.
Преди това от залата бе изгонена Павлинка Кацарова. Устатата щефка на РИО постоянно коментираше от място и бе отстранена от заседанието от Илко Илиев. Комунизмът се завръща, коментираха районните кметове. Не комунизмът. Фашизмът се завръща, каза Кацарова. Герберите напускат заседанието
Герберите напускат заседанието
Райкметовете бяха категорични, че ако предложението с гаражите не се преразгледа ще вдигнат кварталите на гражданско неподчинение. Бюджетът е правен под масата, на тъмно. Баницата е разрязана и всеки си взима по парченце, коментираха бюджет 2011 герберите.
Районните кметове нападнаха Камен Шишманов във фоайето
Районните кметове нападнаха Камен Шишманов във фоайето

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.