Под лупа

Дани Каназирева остава в общинския съвет

Изключиха ме от ГЕРБ на основание клюки и интриги, а после говорят за ценности, каза на брифинг юристката

Оставката й била предварително написана

Image title
Дани Каназирева остава в общинския съвет. Изключената от редиците на ГЕРБ юристка подчерта, че няма да напусне местния парламент, въпреки натиска от страна на бившите си вече съпартийци, тъй като с позициите си защитава интересите не на някоя политическа сила, а на гражданите на Пловдив. Оставам! Ако намерете нещо неморално в работата ми досега и в бъдещата ми работа, съм готова веднага да внеса оставката си. Готова съм да я подпиша и да я дам на вас, медиите, а вие да я внесете в мига, в който смятате че не работя или пък не съм работила за града, обърна се към журналисти на първия си брифинг след “бурята” Каназирева. За тези близо три години съм подготвила 612 становища, 10 политически анализа, куп декларации, над 30 сигнали и жалби, над 20 питания. Посочете ми една точка, с която съм нарушила закона, подвела съм партията или съм уронила престижа на ГЕРБ. А това бе един от основните мотиви за изключването ми от партията. Истинските причини обаче са други. Изключиха ме на база клюки и интриги, а после говорят за ценности и морал. Настъпих икономически интереси, това е, заяви Каназирева.
Като отидох на изпълнителната комисия, там ме чакаше оставката ми като съпредседател на групата общински съветници от ГЕРБ. Тя бе прилежно написана и напечатана и оставаше само да я подпиша.Това ли е новият морал в политиката? Имах чувството, че съм на заседание на политбюрото на ЦК на БКП. Търсеше се врагът с партиен билет, който се опитва да разруши устоите на държавата, партията и гази Конституцията, обясни Каназирева. На изпълнителната комисия присъствал целият ГЕРБ елит, без премиера Бойко Борисов. Дани не скри, че е имала две предварителни срещи с бившия вече лидер и благодарение на него била изслушана по време на Страшния съд.
Официално бях изключена по няколко причини, за които никой не ми даде обяснение. Затова аз ще питам и ще чакам отговор от хората, които решиха че съм виновна за всичко в държавата и за глада в Сомалия. Първа причина: Публичните изяви и медиини участия. Кой член от устава съм нарушила с тях? Второ: Уронване престижа на партията. С кое? Трето: Имало много сигнали и жалби на граждани срещу мен. Не ми е представен нито един такъв. Къде са? Четвърто: Не изпълнявам препоръките на изпълнителната комисия. Не съм получила нито една препоръка. Къде са тези препоръки? Пето: Робувам на лични амбиции. Отговорът ми е един- направих самоотвод от листата за народни представители. Шесто: Имала съм користни цели. Едно доказателство за това не е представено.Седмо: Казусът Окръжна болница. Не защитавам ли тук обществения интерес? 20 хиляди души не са ли гражданско общество? Тук идва време и на друг казус- столичните бали. В това предложение имаше откровена далавера, срещу която аз реагирах остро. Възразих срещу това милиони да отидат в дружеството Тракия РМ, предупредих всички партийни началници, а на другия ден ми сервираха оставката като председател на групата общински съветници в ОбС. Има ли връзка между Тракия РМ и дружинката, която написа оставката ми?, попита Дани Каназирева. Тя не конкретизира имената, които влизат във въпросната дружинка, но според вътрешнопартийната клюка, това е групичката около губернатора Иван Тотев, в която влиза и депутатът Стефан Дедев.
Нека е ясно на всички, че аз за постове не ламтя е детската ми мечта не е да бъда общинска съветничка. Имам прекрасна професия. А най-важният въпрос, който си задавам в последните няколко дни е къде точно наруших Декларацията за открито управление. Моето мнение за партията е, че всички в ГЕРБ полудяха за служби, службички и назначения. Още в първия ден след изборите заваляха CV-та и писмени молби, с изброени желания. Тръгнахме като обществено движение, а се превърнахме в една затворена каста, в която трябва да искаш разрешение от партийния шеф, за да пиеш кафе с репортер например, разкри Каназирева.
Очакват се интересни събития в следващата сесия. Председателят на общинския съвет Илко Илиев подчерта, че ще остави Каназирева на същото място в местния парламент. А до нея най-вероятно ще се настани новият председател на групата съветници Александър Държиков, избран вчера от герберите. Юристката ще остане като независим общински съветник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина