Божана Апостолова: Пловдив ще загуби всичко, ако градът не въстане

Под лупа

Каним владиката да се отрезви, коментира обидното изявление на Николай художникът и галерист Жорж Трак

'Неразумната' Божана Апостолова
‘Неразумната’ Божана Апостолова
Трудно се води диалог с дядо Николай. Той не влиза в проблема- минало и настояще. Не разглежда храма като важна духовна стойност за България, а прави самоцелни изяви и се оправдава с миряните. Борбата ще е безмилостно жестока, а и нищо не може да бъде върнато като духовна стойност от този храм. Самият факт, че се правят проверки с ясни констатации и никакъв резултат е достатъчно обезпокояващ. Пловдив ще загуби всичко, ако градът не въстане, е коментарът на издателката Божана Апостолова по повод днешното обидно и скандално изявление на г-н Николай, че ще „вразумява“ интелектуалците, които са против така нареченото обновление на „Св. Марина“.

'Неразумният' Атанас Хранов
‘Неразумният’ Атанас Хранов
Това ме учудва, защото е реакция, а до този момент упорито се мълчеше по въпроса. Може би това е началото на някаква дискусия. Ако молитвата възстанови стенописите, ще отида. Абсолютно съм убеден в моята правота, така че не се опасявам от нищо, е коментарът на художника Атанас Хранов, който бе сред първите, положили параф в подписката за спасение и съхранение на храмовете и културните паметници.

Колегата му Николай Няголов подчертава, че е бил потресен от реакцията на владиката.
За мен, понеже съм вярващ човек, молитвата е нещо свещено и не може да се използва за щяло и не щяло дори от духовно лице. Вразумяване на кого?, пита Няголов и предлага да се направи бдение за вразумлението на Николай. Да ни вразуми! Ако мисли, че не сме разумни, проблемът е при него. Какво се очаква да направим, да се съгласим с простотиите, които прави ли?, пита друг маестро- Румен Нечев. Ние пък в неделя го каним да се отрезви, допълва в коментарите художникът и галерист Жорж Трак.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.