БългарияВластКултураНовиниСъд

ВАС осъди МК за ремонта на Концертна зала

Върховният административен съд у нас излезе с осъдително решение спрямо Министерство на културата по жалбата на дружество „ИВТ консулт“, което оспорваше отстраняването си от обществената поръчка за ремонта на Концертна зала в Пловдив.

Пак спряха обществената поръчка за Концертна зала

Решението на върховните магистрати е окончателно и потвърждава становището на Комисията за защита на конкуренцията, според което от страна на възложителя – Министерство на културата, има установени нарушения по отношение на конкурсната процедура в обществената поръчка за строителен надзор на основния ремонт и реконструкцията на залата.

Запазват в автентичност Концертна зала с добра акустика (ВИДЕО)

Припомняме, че КЗК допусна сключването на предварителен договор с избраната при оспорената процедура фирма заради голямата обществена значимост на проекта и дейностите не бяха спрени. В същото време обаче културното ведмоство не е уведомило КЗК за подписания договор в деня на сключването му – 17 януари 2024 г.

Доживяхме: Започва ремонтът на Концертна зала на пл. „Централен“

В решението на ВАС е наложена санкция на МК да плати 5% от общата стойност на проекта или 5620 лв. без ДДС.

Още по темата може да разберете в следващото видео – Какво ще се случи с Концертна зала след ремонта?

Снимка: архив Под тепето

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина