АктуалноКриминалеНовини

Спор за 60 лева причинил убийството в Скутаре

Задържан за престъплението е 17-годишен младеж, който е работил на същото място като убития 64-годишен пастир Живко

17-годишен е задържан за убийството в с. Скутаре, където преди седмица бе открит труп на възрастен мъж. Първоначално нямаше следи от насилие, но при аутопсията е установено, че става дума за убийство, уточниха от прокуратурата. В пресконференцията участваха Галина Андреева – Минчева, зам.-окръжен прокурор на гр. Пловдив, ст.комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР –Пловдив и комисар Георги Ташев от отдел „Криминална полиция“.

След съдебно медицинската експертиза, събиране на множество доказателства и работа на психолози е установен и извършителят, който е 17-годишен младеж. Всъщност спорът е бил за дребна сума, като първоначално младежът е получил 60 лева, но след като е поискал още и му е било отказано, е нанесъл удари по възрастния мъж, вследствие на което е настъпила и смъртта.

Експертизата е показала, че смъртта е настъпила вследствие на спукан далак на жертвата, уточни прокурор Андреева. По думите ѝ тийнейджърът е задържан за 72 часа по новите законови правила, които са в сила от 1 септември. Предстои да му бъде поискана пред съда постоянна мярка за задържане под стража.

Директорът на ОД на МВР Георги Чергов разкри, че първоначално свидетели са насочили разследването в грешна посока. Въпреки това престъплението е разкрито в рамките на 7 дни.

Младежът не е бил криминално проявен до този момент. След редукцията на наказанието му, предвид факта, че е непълнолетен, го грози лишаване от свобода от 5 до 15 години.

На брифинга беше изнесена информация и по два случая за задържани големи количества наркотични вещества. Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина