НовиниСъд

Петимата, арестувани с 30 килограма марихуана, остават в ареста

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетите от Окръжен съд мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петима мъже, обвинени в участие в организирана престъпна група.

 П. К., К. И., Н. С., С. Т. и А. М. са задържани при полицейска операция на 15.02.2024 г. и са обвинени в това, че през периода от началото на 2024 г. до 15.02.2024 г. на територията на област Бургас, Благоевград и Пловдив, са участвали в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да разпространява наркотици. При провеждане на операцията са открити и иззети 30 килограма марихуана на стойност 602 800 лева.

Пловдивският апелативен съд прецени, че правилно първоинстанционният Окръжен съд – Пловдив е приел, че от разпитите на трима полицейски служители под прикритие, от особено голямото количество иззет наркотик, високата степен на конспиративност на престъпната група, въпреки ранния етап от разследването, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на всеки от задържаните към обвинението, което им е повдигнато за участие в организирана престъпна група и новото обвинение за разпространение на наркотици.

Съдът приема, че няма опасност да се укрият, но при една по-лека мярка, за каквато настояваха адвокатите на всеки от обвиняемите, има реална опасност от извършване на престъпление. Това произтича и от тежките предвидени в Наказателния кодекс наказания за всяко от двете престъпления, а именно от 3 до 10 години лишаване от свобода  за участие в организирана престъпна група и от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 до 100 000 лева за разпространение на наркотични вещества.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина