НовиниПод небето

Готов е временният път между жп прелезите Рогош-Трилистник и Скутаре

Готов е временният път между железопътните прелези Рогош-Трилистник и Скутаре, който ще облекчи трафика на родителите на ученици от село Трилистник. Това съобщи кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов.

Припомняме, че преди дни жителите на с. Трилистник изразиха недоволство, че заради рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, се налага да изминават 20 км по АМ „Тракия“, за да водят децата си до училището в с. Рогош и да ги вземат.

Кметът на Община „Марица“ обсъди казуса с областния управител  д-р инж. Илия Зюмбилев, с когото взеха съвместно решение да бъде построен временен път.

Близо 2-километровата отсечка е изградена от подложен камък, върху който има фрезован, валиран и профилиран асфалт. Камъкът е осигурен от държавата, с подкрепата на областния управител.

Поставени са и обозначителни табели и знаци, според които съоръжението може да се ползва само от леки и лекотоварни автомобили.

Молбата ми към всички жители и фирми е по този път да минават само леки и лекотоварни коли, както и училищните автобуси. Ако тежкотоварни камиони нарушават забраната и ползват пътя, те ще бъдат санкционирани от органите на реда“, предупреди кметът на Община „Марица“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина