БългарияНощна смяна

Стоянка Мутафова се завръща в Пловдив със „Столетие мое“

Фурията Стоянка Мутафова ще представи за първи път в Пловдив "Столетите мое" – спектакъла, с който Сатиричният театър отпразнува 90-годишнината на Кралицата на комедията. Представлението, което вече четири години се играе в препълнени салони, ще гостува в Дом на културата на 9 март от 19 часа. Стоянка Мутафова, която в момента е на турне в Берлин, обещава много смях на пловдивчани. Редом до нея на сцената застават още актьорите от Сатирата: Йорданка Стефанова, Росица Александрова, Полин Лалова, Тодор Беров.

Стотният рожден ден на Малу е повод да се събере на тържествена вечеря цялата й фамилия. Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейните дъщеря, внучка и правнучка, забавляват я със своите дребни женски задявки, суети и своенравия. Неочаквано изваждането на един стар грамофон отприщва разплитането на дълбоко крити тайни…

В образа на Малу може да открием много от чертите на самата Стоянка Мутафова – жена с неустоим чар, успяла да се наложи във висшето общество – сред интелектуалния и финансов каймак на Париж, благодарение на ум, неизчерпаема работоспособност, гъвкавост в контактуването с мъжете. Жена, която е била център на обожание и внимание с десетилетия. Не случайно Малу с неприкрито кокетство си припомня, как е въртяла около малкия си пръст любовници с по 25 години по-млади от нея. Тъй като героинята на Малу е някогашна моделиерка, а и като се има предвид името Габриел, би могло да се приеме, че Мишел Лоранс донякъде се е вдъхновила и от биографията на Коко Шанел.

Билети за "Столетие мое" се продават в Билетен център пред Общината.

Начало: 19:00 часа

Дом на културата "Борис Христов"

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина