„Боровинки” – здравословният магазин

Вкусът на града

„Боровинки” е мястото, където цари хармония, а всичко е подправено с толкова любов, че няма начин да не се върнете и да се заредите с усмивките и положителната енергия, които са навсякъде 

Преди по – малко от две седмици в Капана отвори врати едно местенце, за което с чиста съвест може да твърдим, че е в пълен унисон с тенденциите на здравословното хранене. „Боровинки” е толкова кокетно и приятно, че ти се иска да опиташ от всичко, което е примамливо разположено по витрините. Тук може да започнеш деня с вкусно био кафе, да продължиш на обяд със свежа салата и сандвич и да похапнеш следобед така любимите на всички ни крекери или курабийки.

Собствениците на магазинчето са искрено запалени по идеята за балансираната диета и с много желание и любов създават свое кътче, където предлагат всички онези продукти, за които са убедени, че са здравословни, без обаче да губят от вкуса и свежестта си. Отглеждат някои от плодовете и зеленчуците, типични за нашия климат в собствената си градина, а освен това всички билки са прясно набрани от задния им двор в китно селце в полите на Средна гора. Когато разказват за страстта си към този начин на живот, усещаш искреното им вълнение, че имат възможност да направят нещо свое, чрез което да предложат полезни храни и напитки и да вложат в същото време частица от себе си.

Предложенията им са сезонни и подбрани, като целта е да се използва максимално само това, което е характерно за дадения период и се закупува или откъсва съвсем прясно. Опитват се да използват съставките както в салатите, така и в сандвичите си, за да се получи затворен цикъл и възможно най – пълно използване на продуктите, без да се налага нещо да се прахосва. Всичко се приготвя на момента и може да избирате между различни подправки и специално приготвен дресинг по желаниe.

„Боровинки” е мястото, където цари хармония, а всичко е подправено с толкова любов, че няма начин да не се върнете и да се заредите с усмивките и положителната енергия, които са навсякъде. Какво още може да откриете там вижте в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.