КриминалеНовини

Заловиха спец по кражби на скъпи коли в Пловдив

Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив. Последната му плячка –  „Ауди Q7” на стойност близо 230 000 лева е задигната преди месец

Действията на криминалистите от областната дирекция са осъществени съвместно с колегите им от Пазарджик

Активното разследване на служители от отдел „Криминална полиция” и Трето РУ стартирало във връзка с постъпили сигнали за четири откраднати леки автомобили през последните два месеца на територията на район „Северен” в Пловдив.

Според първоначалните данни обекти на посегателствата станали „Ауди Q7”, „Порше Кайен” и два „Фолксваген”-а, а общото в случаите бил идентичният почерк на извършителя – докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели.

В процеса на работата са проведени множество оперативни действия, а информацията за издирваните коли е подадена до всички подразделения на МВР. Така, в землището на село край Дупница е открито изоставено „Порше”-то, а в пазарджишкия участък на магистралата  – и  „Ауди”-то.  След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие с колегите им от Пазарджик, тази сутрин е задържан авторът на противозаконните отнемания.

Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив. На принципа на териториалната подсъдност мъжът е привлечен като обвиняем за откраднатото „Ауди” от Районна прокуратура – Пазарджик.

Мъжът е привлечен като обвиняем, за това, че на 16.12 20022 в гр. Пловдив противозаконно отнел лек автомобил от владението на другиго, а именно 28-годишна жена, като автомобилът е изоставен в гр. Пазарджик и деянието е извършено повторно – престъпление по чл. 346 ал. 2 т. 1 предл. 2 и т. 2 предложение 3-то вр. с ал. 1 вр. чл. 28 ал. 1 от НК.     

По делото е установено, че М.И. отнел автомобила пред жилищна кооперация в гр. Пловдив, докато пострадалата подготвяла детето си да го качи в него. Колата е била с работещ двигател и М.И. се качил много бързо в нея, след което потеглил към гр. Пазарджик. Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112. В резултат на проведените действия по разследване е установен извършителят и е задържан на – 13.01.2023 г., в жилището си.

По делото са изготвени няколко експертизи, като според съдебно-оценъчната експертиза стойността на автомобила възлиза на 228 900 лева.

Продължават действията по разследването. М.И. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

В понеделник, 16.01.2023 г., Районната прокуратура ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Автомобилът ще бъде върнат на пострадалата. Продължават действията по установяване на цялостната престъпна дейност на извършителя.

Работата по издирване на останалите два автомобила и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпни деяния продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Напълни се Градо с гастрольори = оти се по-лесно цица и се печели сред „ЗаспалМуйкоВсламата“ АЙЛЯК-будалите.

    У Софията акулите малце . . .

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина