КриминалеНовини

Специализирана операция в няколко села от Община Хисаря

Иззети са над 100 литра домашен алкохол, няколко килограма контрабанден тютюн, има задържан 59-годишен шофьор с над 0.5 промила алкохол

В рамките на специализирана полицейска операция в няколко села в Община Хисаря са проверени са десетки частни адреси, търговски обекти и заведения, няколко пункта за цветни и черни метали, заложна къща, места за пребиваване на лица от криминалния контингент. В акцията във вторник са участвали служители от местното районно управление, пловдивските сектори „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и жандармерията. Целта на засиленото полицейско присъствие бе превенция на престъпността и обезпечаване на пътната безопасност в малките населени места, съобщиха от ОД на МВР – Пловдив.

Документирани са 32 проверки по Закона за частната охранителна дейност, 21 по линия на контрабандата с акцизни стоки. Контрол е извършен и по Закона за гражданската регистрация, както и за незаконното притежание и съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Три са констатираните случаи на незаконно съхранение и разпространение на стоки без български бандерол, по които са образувани проверки за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. От собственик на магазин в село Беловица са иззети 68 литра течност с мирис на алкохол, а други 33 литра подобно съдържание – от адреса на мъж от село Дълго поле. В дома на жена от Паничери пък са намерени няколко килограма контрабанден тютюн.

В рамките на извършения пътен контрол е започнато бързо производство срещу 59-годишен водач от Кърджали. При спирането му в Старо Железаре с управлявания лек автомобил „Ланчия“ е установено, че мъжът е седнал зад волана с отнета шофьорска книжка след влязла в сила присъда. Тестът му с дрегер отчел концентрация на алкохол над 0,5 промила. Шофьорът отказал да даде кръвна проба за химически анализ. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа.

Общо на пътя са проверени 263 автомобила и 335 лица. Съставени са 21 акта и 53 фиша по Закона за движение по пътищата. С техническите средства са засечени 99 нарушения на скоростните режими в населените места. За неправилно движение и неспазване на знаците и маркировката са санкционирани 9 водачи, а други 22 – за  неносене на необходимите пътни документи. Технически неизправни са били 10 от проверените моторни превозни средства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина