КриминалеНовиниТемида

Арестуваните деца пребили мъжа заради шише ракия – ВИДЕО

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на трите деца, които пребиха до смърт възрастен мъж. За случая и непълнолетните, заподозрени за убийството във видинското село Гъмзово стана ясно във вторник.

Говорителят на Видинската прокуратура Владислав Влашев за извършеното тежко престъпление са установени и задържани 3 лица, повдигнати са им обвинения за извършено убийство.

„Днес ще бъде внесено искане за мярка „задържане под стража“, която да бъде разгледана от Окръжния съд във Видин. Лицата са непълнолетни. Причина за престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол“, съобщи Влашев.

Конкретният повод за посегателството срещу жертвата е възникнал скандал за продаден алкохол на трите лица, който те не харесали. Убийството е извършено по особено жесток начин, съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

Стана ясно още, че 10-годишното момче е под полицейска закрила и ще бъде само свидетел по делото.

Пред NOVA кметът на Гъмзово Венизел Флоров също посочи, че причината за агресията е закупена от жертвата ракия, която заподозрените не харесали.

„Не била хубава, върнали са я, а човекът им е върнал парите. Според разследващите е бит с твърд предмет и ритан. Има счупена горна и долна челюст, череп, разкъсани устни”, обясни той.

Вижте още във видеото.

Хората от селото определят задържаните като лоши момчета.

„Бият, пушат, дрогират се, правят лошо, разбиват къщи. Не ходят на училище и аз специално не мога да кажа добро за тях. Имали са и други провинения – много пъти са викани от полицията”, обясни жителка на Гъмзово.

Тялото на 59-годишния им съселянин било открито в безжизнено състояние в двора на къщата му.

Младежите са известни на полицията. Били са уличавани в дребни кражби до сега. Хората в селото са потресени от случилото се.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина