АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

Кметът в последната година от мандата без големи проекти

„Приоритетите ни през тази година са да завършим обекти, които сме започнали и които по една или друга причина се забавиха.“ Това заяви кметът на града Здравко Димитров. В интервю по радио Пловдив той припомни, че по строителството на детски градини и ясли строителите спряха работа в очакване на индексация на договорите. Това, от друга страна, е забавило плащанията, докато сменящите се правителства вземат нужните решения. 

„Смяната на 4 правителства за кратко време влияе на всички в страната, на общинската администрация също“, каза още Здравко Димитров.

Той припомни, че държавният и общинските бюджети през миналата година бяха приети с голямо закъснение, а същото се очаква и през тази година.

Здравко Димитров оцени положително работата на служебното правителство и взаимодействието на общината с него.

„Дай Боже, пак ние ГЕРБ да се върнем на власт и да се върнат нещата, както си бяха, да си тръгнат обектите“. Здравко Димитров даде пример със строителството на Южния обходен колектор, което се е забавило по време на правителството на четворната коалиция.

„Седем месеца един документ не излезе от едно министерство умишлено“.

„Няма да започваме нови големи обекти през тази година“, каза още кметът. По думите му, финансовото състояние на общината е добро.

За вчерашната провалена заради липса на кворум сесия на Общинския съвет Здравко Димитров каза:

Случи се това, което доста често се случва в Народното събрание – някои не дойдоха на сесията.  Това е почти ежедневие в Народното събрание. Това в моя мандат за първи път се случва“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина