КриминалеНовини

Разкриха сушилня за канабис в село край Пловдив

 

От криминално проявени и осъждани баща и син в Горнослав са иззети 2700 растения

Двамата мъже са арестувани

Сушилня за канабис е разкрита в село Горнослав в началото на тази седмица, съобщиха от Пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив. Асеновградски полицаи предприели процесуални и следствени действия в частен имот, обитаван от криминално проявени и осъждани 61-годишен мъж и 31-годишния му син. Установено било, че селскостопанска постройка в двора е пригодена за сушилня на значително количество зелена листна маса, реагирала при полевия тест на канабис.

Иззети са 2700 растения и ползвано оборудване – луминисцентна лампа, два апарата за сушене, а също и две метални мелници. Електронна везна и кутийка с марихуана били открити при последвалите претърсвания на адресите на мъжете в Асеновград и в двата им леки автомобила. Предстои експертна справка да установи количеството на иззетия наркотик.

Образувано е досъдебно производство, спрямо двамата е взета 24-часова мярка за неотклонение. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Асеновград на мъжете било повдигнато обвинение за извършеното престъпление и задържането им е удължено до 72 часа. Работата по цялостното документиране на случая продължава  под наблюдение на прокуратурата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина