КриминалеНовини

ТИР обърна вишка с работници в Тракия икономическа зона

Двама млади мъже са пострадали

Товарен автомобил „МАН“ е причинил инцидент на територията на Тракия икономическа зона, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Пловдив. Докато излизал от фирмена база ТИР-ът е закачил с ремаркето си разтегателна механична вишка, от която са паднали двама работници.

Пострадалите са мъже, на 28 и 27 години. Те са били прегледани в болница в Пловдив, но не са оставени за хоспитализация. Според Инспекцията по труда, която е извършила първоначална проверка на място, няма данни за тежки наранявания.

За произшествието в индустриалната зона на село Стряма е подаден сигнал на Спешния телефон около 13 часа в понеделник. Шофьорът на камиона, на 54 години, е тестван с дрегер за алкохол. Резултатът е отрицателен. Случаят е докладван в районната прокуратура.  В РУ – Раковски е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че преди 5 месеца мъж загина при трудова злополука в индустриалната зона край Раковски по идентичен начин. Тогава на ,18 септември 2018 г. по време на строителна дейност на сграда, двама работници се били издигнали с вишка, друг направлявал отдолу. През това време от около 10-метрова височина на сградата паднал панел и ударил вишката, след което затиснал работникът отдолу. Мъжът, на 58 години, бе загинал на място. Останалите двама, на 29 и 26 години, бяха откарани в болница с различни травми.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина