Избори

Столипиново не гласува, ПП бие ГЕРБ извън махалата в „Източен“

Около 150 гласа преднина за „Продължаваме промяната“ срещу ГЕРБ извън Столипиново, в махалата ГЕРБ наваксва разликата

Как гласуваха в ЖР „Тракия“ – вижте тук

Как гласуваха в район „Западен“ – вижте тук

„Продължаваме промяната“ печели на районно ниво в „Източен“ срещу ГЕРБ с минимална преднина от 17 гласа на изминалите Парламентарни изори на 2 октомври. По-значима е разликата между двете сили, ако се извадят гласовете в секциите в Столипиново, където ГЕРБ имат преднина от около 150 гласа. Като цяло обаче ромската махала за пореден път не излезе да гласува и остана слабо представена в парламента.

Изобщо в район „Източен“ ПП получава 2337 гласа срещу 2320 за ГЕРБ. Трета политическа сила е ДПС, които имат подкрепата на 1885 души. Почти всички са от секциите в училищата в Столипиново, плюс една секция в Гимназията по транспорт, където също гласуват жители на квартала. ДПС получава над половината от гласоветв си в Пловдив-град само от този квартал, но като цяло избирателната активност е ниска.

Четвърта сила в район „Източен“ е Възраждане с 1026 гласа. Пети са БСП с 909 гласа, а шести – „Български възход“ на Стефан Янев с 647 гласа. „Демократична България“ са чак на седмо място с 635 гласа. Те се представят най-слабо именно в Столипиново.

Силен резултат постига БСП в Гимназията по транспорт на ул. „Камен Петков“ в близост до хотел „Империал“. Първа сила там категорично е „Продължаваме промяната“ с близо 400 гласа. Почти равен резултат имат ГЕРБ и БСП – по около 250 – което е, може би, единственият регион в града, в който БСП са близо до второто място. Силно се представя и партията на генерал Стефан Янев около Военното поделение, като изпреварва „Възраждане“. Най-слаб резултат там има „Демократична България“.

Голяма подкрепа БСП получава и в училище „Симон Боливар“. Там първи са ГЕРБ пред ПП, като трети са „Възраждане“ само с два гласа пред партията на Корнелия Нинова – 238 на 236 гласа. „Български възход“ има 149 гласа, а най-слаб резултат в тази част на квартал „Изгрев“ (без ДПС) има „Демократична България“ – само 100 гласа.

Много по-добре се представя ДБ в секциите около Макдоналдс и стадион „Ботев“. Там ДБ се бори за третото място с „Възраждане“, като в общия резултат от ОУ „Васил Левски“ и училище „П.Р. Славейков“ партията на Костадин Костадинов получава 362 гласа, а „Демократична България“ – 330, като Възраждане печели в „Славейков“, а ДБ – в „Левски“. Близка е битката на върха, която ПП печели с 857:796 за ГЕРБ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина