Градът

Разрушени колчета и паркирали автомобили по „Йоаким Груев“

Новообособената пешеходна част на ул. „Йоаким Груев“ в Капана вече е с разбити антипаркинг колчета и се използва съвсем спокойно за паркиране от гражданите. Това сигнализира възмутен читател на Под тепето.

Константин Георгиев настоява да бъдат взети мерки за по-доброто укрепване на колчетата, защото те никога не са били добре фиксирани. Възмутеният пловдивчанин също така смята, че някои хора нарочно ги изкърват.

„Надявам се, че ще бъдат взети спешни мерки, защото в момента са похарчени един куп пари на данъкоплатците, за да се осъществи тази добра идея с пешеходна зона, но някои хора продължават да злоупотребяват.

Градът трябва да е на гражданите и автомобилите не трябва да бъдат приоритет и да бъдат толерирани в такива ситуации!

Мислех, че мога спокойно вече да оставям дъщеря ми да си играе на тази улица, защото е пешеходна, но явно съм се объркал!“ пише Константин.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Това, с „възмутен гражданин“ пише писмо – не беше много отдавна. Справка: годишните течения на пловдивския ежедневник “ Отечествен глас“. Предполагам ги има в библиотека „Иван Вазов.

  2. Ще ходиш пеша, селяк. С колите до паркинга в Панаира. Оттам тръгваш с рейса или пеша. Ако искаш можеш да си носиш сгъваемо колело в колата – още по лесно ще ти е. Ама мозък трябва не крака.

  3. Градът е на гражданите, но гражданите имат коли. Когато общината затваря цял квартал с живеещи и работещи там граждани и го превръща в пешеходен, трябваше да предвиди буферни паркинги. Така правят отговорните управници, гражданино Георгиев.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина