ГрадътНовиниТемида

Прокуратурата пое случая с бития охранител в Стария град

Хотелиерът Борис Христев е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс във връзка със случая, при който Хотелиер в Стария град нападна и преби общински охранител снощи.

На 16 март 2023 г., в гр. Пловдив, около 20,30 ч., на ул. „Съборна“, водач на лек автомобил поискал да бъде пропуснат през бариерата, за да влезе на територията на „Старинен Пловдив“. Служителят на „Общинска охрана“ не го е допуснал, понеже не е представил книжен образец или телефонна резервация за хотел, каквито са изискванията. След като собственикът на хотела бил уведомен, че не се допуска негов клиент, той отишъл на мястото и нанесъл няколко удара в лицето на охранителя. 

Подаден e бил сигнал в Четвърто РУ на МВР, гр. Пловдив. Незабавно е бил изпратен полицейски екип и извършителят е бил установен и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

Пострадалият е бил откаран за преглед в болница. По бързото производство се извършват активни действия по разследването  – разпити на свидетели, назначена е медицинска експертиза и други.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

 1. Скандален е още с покупката на къщата и застрояването.Оборудването на кухнята е платено с пари за училищен учебен център по програма за безвъзмездно финансиране!!!
  Пословичен е с унизяването на персонала,заплахи с пистолет и т.н.
  Само крайно невежи и отчаяни работят там.
  Когато го зарежат и те,си работи сам.
  Няма случай бивши работещи,съседи или с който е имал вземане-даване да кажат поне една добра дума. за него.
  През годините,на доста места се побликуваха скандалите,хулигантските му прояви и съдебните му дела.Обществено опасен тип,но кармата си знае работата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина