АктуалноБизнесГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Подкаст: Ядрото във фокуса на „В Капана“ на Под тепето – ВИДЕО

В епизод 9 на видео подкаста „В Капана“ на Под тепето този път отиваме на емблематичната открита сцена Ядрото в квартал Капана. Мястото напоследък се сдоби с непопулярна слава в криминалната хроника заради хулигански прояви, които ескалираха напрежение в общността. При последните два случая младежи се биха до кръв на Ядрото и един от постоянно пребиваващите там нападна с нож на собственик на ресторант в квартала.

Работещите и живеещите в Капана настояват за засилено присъствие на униформени в района. Представителите на бизнеса в квартала смятат, че това е единствената превенция, която ще има ефект в случая.

В редовната ни петъчна видео рубрика събрахме на място двама от потърпевшите Райчо Марков – собственик на ресторант „Паваж“, Ивайло Малинов – собственик на ресторант „Веджик“, заедно с директора на „Общинска охрана“ Димитър Палашев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, който дни по-рано обяви, че затягат контрола на Ядрото след поредицата инциденти там.

Какви са мерките, предприети от управата на града и органите на реда вижте във видеото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина