ГрадътНовиниОбщина Пловдив

Околовръстното на Пловдив да влезе в списъка с най-важните държавни обекти  

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров е настоял пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков Околовръстното на Пловдив да се прибави към най-важните държавни обекти, съобщиха от пресцентъра на общината.

Това е станало на провеждащата се днес и утре в Пловдив Девета годишна конференция „Безопасна пътна инфраструктура”. Форумът е организиран от Българската браншова организация „Пътна безопасност”.

От името на пловдивчани ще ви помоля да прибавите сред най-важните проекти още един обект – околовръстното. Ние си нямаме околовръстно. Нямаме външен ринг, нямаме и вътрешен ринг. Обидно е, че нашето околовръстно е по-тясно от локалното на софийското”, обърна се кметът към министъра.

По думите на Димитров навремето улиците в Пловдив са оразмерени за 40 – 50 хиляди коли. В момента само от Асеновградско влизат 40 хиляди автомобила. По пловдивските улици месечно се движат средно по около 6 милиона превозни средства.

„Аз и моят екип реагирахме. Където можеше, направихме светофари с десни завои. Работим за по-добра и безопасна пътна инфраструктура. Скоро ще са готови подлезът на две  нива „Модър-Царевец” и пробивът под Централна гара. Това са важни проекти за вътрешния ринг”, отбеляза кметът.

От офиса на градоначалникът допълват, че той посочил, че предизвикателствата пред местната власт са много големи – има инфраструктурни проекти, които няма как да бъдат направени с бюджета на общините.

Димитров поставил на вниманието на министъра още един все по-задълбочаващ се проблем: „Пловдив и областта се развиват. Има индустриални зони около Пловдив. Всеки ден работници пътуват дотам, но живеят, спят тук, отиват да работят и пак се връщат. Да не говорим, че в Пловдив има други две общини – „Марица” и „Родопи”. Идват гражданите им, ползват здравеопазване, инфраструктура и излизат. Мисля, че това трябва да се оправи и колкото по-бързо се реагира, по-добре за нашия хубав град.”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина