АктуалноЗабавлениеНовини

Котка и Мишка – домакин на фотографска изложба този уикенд

Уютното дворче на първия крафт бирен бар под тепетата ще се превърне в сцена на омагьосващи кадри

„Спомен с цвят на Хортензия с цвят на спомен“ ще ни представи  абстрактни снимки на цветя, постигнати чрез двойна експозиция или наслагване на две еднакви изображения в едно. 

Автор на кадрите е талантливата Соня Петрова, а вдъхновението ѝ идва от самите цветя и техните богато наситени и ярки багри. Техниката пък открива съвсем случайно и успешно успява да я развие спрямо своите фотографии. Крайният резултат на две стъкла едно върху друго също се получава без предварителна нагласа, а просто при едно разместване в ателието, когато полученото произведение просто смайва Соня и по този начин се „ражда“ идеята за абстракната фотография.

В резултат се получава нещо като цветни „петна на Роршарх“. Прехвърлени върху стъкло чрез декупажна техника, те някак ни напомнят на калейдоскоп, и извеждат фотографията в малко по-различно от типичния ѝ вид визуално изкуство.

Изложбата ще се открие на 22.09.2023 от 19:00 часа в откритото пространство на Котка и Мишка LOCAL, ул. Христо Дюкмеджиев 15.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина