ГласовеМненияНовини

Бдение в памет на убитата журналистка Виктория Маринова и в Пловдив

Шествия днес ще се проведат в Русе, София, Бургас и други градове в цялата страна

В социалната мрежа Facebook преди минути бе публикувано събитие в памет на жестоко убитата журналистка от Русе, под наслов „Пловдив -Бдение в памет на убитата журналистка Виктория Маринова“.

Организаторите са откликнали на запитвания в софийското събитие, за да отговорят на желанието на пловдивчани да бъдат съпричастни. Шествия днес ще се проведат в Русе, София, Бургас и други градове в цялата страна.

Бдението за Виктория Маринова в града под тепетата ще започне в 18,30 часа пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“.

На страницата на събитието пише: „Търпението приключи!!! Виктория Маринова, разследващ журналист, майка на първокласничка, нечия съпруга, дъщеря и близък приятел беше брутално изнасилена, обезобразена и убита в Русе.

Последния брой от предаването ѝ „Детектор“, излъчвано по русенската TVN, беше посветено на скандалът ДжиПи/ГеПи Гейт.

Побързаха да кажат, че убийството й няма нищо общо работата ѝ, сигурно ще намерят и нужния „клошар“ да поеме вината!

Но ние отказваме да приемем тази смърт за случайна. Тя просто е последния (а вероятно само поредния) случай на насилие и репресии срещу журналисти в разпадащата ни се държава.
Журналисти, които отказват да се впишат в подблейващото стадо дръжки на микрофони, посветило кариерите си на услуги към властта. Виктория не беше от тях!

18:30 пред Община Пловдив.
Носете си свещи!“

Организаторът Павел Начев завършва с апел: „Разпространявайте, защото за разлика от софийското събитие – ние имаме само няколко часа, за да се организираме за по-късно днес!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина