БългарияГероите на деня

Сформираха пловдивския отбор на партия „Да, България”

Адвокат Веселина Александрова бе избрана за председател на местната структура

Организацията стартира живота си с близо 200 членове

Ще стъпим твърдо на политическия терен, подчерта местният лидер на формацията

Пловдивския отбор на "Да, България" стъпва на политическия терен Партия „Да, България” започна да се развива по региони. Днес под тепетата обявиха първата местна структура на политическата формация, приета на учредително общо събрание на 8 юли. За председател на пловдивския отбор на „Да, България” бе избрана адв. Веселина Александрова. 37-годишната юристка представи основните приоритети за дейността на организацията в следващите две години, колкото е мандатът на органа, заедно с членовете на Изпълнителния съвет- д-р Весела Христамян, Добромир Кълеников, Иван Бондоков и Христо Христев. В Изпълнителния съвет влизат още Георгия Илиева и Стефи Недевска, които не успяха да се срещнат с медиите днес.

Логично в Пловдив бе сформирана първата местна организация на „Да, България”, тъй като тук партията се представи най-добре на парламентарните избори, след резултата в столицата.  Стартираме активния си политически живот с близо 200 членове. Ще работим с всеки един от тях, но първо трябва да ги съберем и опознаем като експертиза. В следващите две години ще изградим наши политики на местно ниво, чрез които да бъдем коректив на властта тук. Ще подготвим тематични секции, в които всеки ще работи според експертизата и опита си. Секциите са отворени за всички граждани, които искат да участват в правенето на нашите политики. 2-годишният мандат на Изпълнителния съвет съвпада с местните избори през 2019г. Затова ще стъпим твърдо на политическия терен. Гражданите трябва да узнаят кои сме, какво можем и да работят активно с нас, заяви адвокат Веселина Александрова.

Искаме жива, работеща местна структура. Пловдив ще разбере, че има алтернатива за случване на нещата, които са в дневния ред на града. Има алтернатива в правенето на политики. Ще има и алтернатива и в избора през 2019г., подчерта Иван Бондоков.

Засега нямаме реални лостове да влияем директно върху властта в Пловдив и върху процесите, които произтичат от нея. Но ще наблюдаваме в детайл всеки един проблем, ще се интересуваме от всяко действие и всяка стъпка, защото това управление на града не е достатъчно добро, каза Добромир Кълеников.

На въпрос за обединението на останалите извън парламента реформаторски политически сили, Христо Христев отговори, че вече е стартирал цикъл на контакти, който цели консолидиране на позиции по определени проблеми. Но към момента не седи въпроса за обединяване с партиите от класическата десница. Този въпрос се повдига и коментира преди избори, добави той.

Местните приоритети на „Да, България” ще бъдат маркирани в детайл на следващото общо събрание на организацията през септември. След това стартира и директната работа по тях, с конкретни политики , идеи и действия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина