БългарияГероите на деня

Редят листата на РБ в Пловдив не с квоти, а на мажоритарен принцип

Търсим разбирателството, изборът на кандидати за народни представители ще зависи от техния авторитет, казаха Савина Петкова, доц. Димитър Шишков и Пепа Деведжиева

Всички в дясно трябва да се обединим, за да решим проблема с лошите практики в ГЕРБ

Вече не говорим за партийни квоти. Ще номинираме кандидатите за народни представители на мажоритарен принцип, обявиха Савина Петкова, доц. Димитър Шишков и Пепа Деведжиева от Реформаторския блок днес. Авторитета, а не партийната принадлежност, ще е важна при подреждането на листата на РБ. Предложенията ще идват от всяка една от партиите в блока и ще се коментират вътре в коалицията. Но листата ще бъде одобрена от ръководството в столицата. Доц. Шишков подчерта, че бъдещите кандидат депутати ще са само и единствено пловдивчани и имената им няма да бъдат спускани отгоре.

Единствените, които липсват в РБ към днешна дата, са част от ДСБ и част от Гражданския съвет. Търсим общо разбирателство, вече квотите не са тема за разговор, каза доц. Шишков. Пепа Деведжиева подчерта след въпрос за отлюспването й от ДСБ, че е общински съветник и зам.-председател на ОбС от името на Реформаторски блок. И допълни, че не знае другите съветници, влезли като членове на ДСБ в местния парламент на каква позиция са към днешна дата. В момента рушат онова, което съградихме в ДСБ, заяви тя по повод новите политически проекти на лидера Радан Кънев. Това, което прави той е отстъпление от идеята за заедност на десните политически сили, каза още тя.

Обединение на всички в дясно- това е нашият принцип. Не ни интересуват личните амбиции на този или онзи. Всички заедно трябва да се обединим, за да решим проблема с лошите практики в ГЕРБ. Но за да променим нещо, трябва да сме във властта, а не да коментираме от кафенетата, каза още Шишков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина