БългарияГероите на деня

Пловдивчани пяха за Вики от Капана, за да може да проходи

Момиченцето танцуваше от щастие

От партито в клуб Библиотеката се събраха малко повече от 700 лв.

Паулина Гегова

Мина първата от няколкото кампании за събиране на средства за Вики от Капана. Мечтата на момиченцето е да може да ходи и тази мечта е напълно постижима, макар и трудно. Изисква се не само търпение, но и голяма сума за лечението й в Москва. Руските специалисти вярват, че могат да изправят Вики на крака с вливане на стволови клетки в тялото й. Процедурата ще продължи две години, след което й предстои рехабилитация. Но тъй като семейството на малката Виктория не може да си позволи лечението, снощи в клуб Библиотеката се състоя благотворителен концерт под надслов „Изпей песен за Вики”. Организатори на събитието са Гери, майката на Вики и Дани Влайкова – зумба треньор, която собственоръчно събра повечето изпълнители качили се на сцената на клуба.

Колкото до неговият собственик – Гаро Узунян, майката на Вики – Гергана, му е крайно благодарна за помощта и за това, че предостави пространството си на драго сърце, без грам задни мисли.
Самото събитие беше измислено като свободна зона. Всеки можеше да изпее, рецитира или изиграе каквото си пожелае.

В крайна сметка, се превърна в един музикален купон, с много настроение и усмивки. Вики беше много щастлива. Тя обича да е сред хора, а всички си приказваха с нея. Дори танцуваше, споделя Гери.

Един след друг на сцената се изредиха певците и музикантите: Дует Мания, които пристигнаха специално за събитието, Стоян Любенов, Мариета Манолова, Тагрид Ал Отти, Ралица и Николай, които свириха на саксофон и китара, студентът от АМТИИ Иван Андонов, Един Унджиян, Пепа Драгоева, Златка Кристенсен.

Цялата статия може да прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. горкото ИВО ДЕРНЕВото докъде го докара дребнотемието на „ПодАльошата“ си, че да публикува чак таквизи маловажности … че и EXTENSION разклонение оформил за епохалния КАПАН -затрит като свободна чаршия- че и ИНГИЛИЗАЦИЯ прoповядва в интерес на американскио спекулантин Дьорд Шорош (унгарски мангал), че и на МУТРОполит-ика се умилква …

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина