Героите на деняЕвалаЖивотНовини

Огнеборци спасиха дома на семейство в Рогош

3 пожарни автомобила са изпратени към село Рогош заради получен сигнал за горящ покрив в населеното място.

Благодарим ви момчета, че спасихте дома ни! Тази сутрин запалихме печката и решихме да отскочим до Пловдив, за да напазаруваме, защото по-малките ни деца- близначета, имат рожден ден. Бяхме спокойни, тъй като 84-годишната ни майка остана у дома. На връщане в селото ни посрещна комшийка, която извикала пожарната, защото видяла, че къщата ни гори. Заварихме пред входа пожарните коли. Това е нашия дом, който сме градили над 35 години! Имаме три дечица какво щяхме да правим иначе, идва зима?! Огънят е тръгнал от комина и е обхванал само покрива. Имали сме късмет, че са дошли и са действали много бързо„, споделиха стопаните на къщата Стоянка и Димитър Арабаджиеви.

„Не съм уплашен. Искам да стана като тези батковци с каските!“ – каза 7- годишният Милен, който бе донесъл бутилка вода на един от огнеборците.

Пожарът на покрив на къща е един от най-специфичните и сложни за гасене, обясняват от огнеборците. Височината на сградата, хлъзгавите керемиди, трудния достъп и силното задимяване са истинско предизвикателство за работата на терен. Горящата площ не може да бъде гасена с обливане, тъй като огънят обикновено е обхванал покривната конструкция и подпокривно пространство.

Благодарност за Втора дежурна смяна на Трета служба в Пловдив: огнеборците Димитър Димитров, Николай Тинков, Христо Шенчев, Пламен Писков, Георги Христов, Павел Кубански и Стефан Петров и колегите от Първа служба, дошли на помощ: Недялко Пищялов, Атанас Георгиев и Тодор Георгиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина