БългарияГероите на деня

МВР нямало информация лица като Перата да са финансирани от чужбина

Министерството на вътрешните работи няма информация Перата и други лица или организации, които често предизвикат ескалиране на напрежението по протести или масови прояви, да са финансирани нерегламентирано от чужбина. Това коментира за Под тепето главният секретар на МВР Младен Маринов. Попитахме го дали във вътрешното ведомство работят по сигнали за външно финансиране на хора като Петър Назимов, тъй като на една от последните му мерки за неотклонение в съдебната зала да го подкрепят дойдоха половин дузина мъже, които върху дрехите си имаха или руското знаме, или отличителни знаци, свързани с Русия.

Поддръжници на Перата в съда В МВР такава конкретна информация не е постъпвала. Всеки един сигнал по отношение на външно незаконно финансиране е важен, тъй като представлява намеса по отношение на държавната сигурност. Към момента, по отношение на тези лица нямаме такива сигнали, каза Младен Маринов.

Да, те бяха агресивни на протеста в Асеновград. Те са лица, които не са пряко засегнати от процесите в Асеновград. Външни хора, които търсиха определена конфронтация и ескалация на напрежението. Радвам се, че местните жители разбраха, че могат да бъдат провокирани, допълни главният секретар на МВР.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина