БългарияГероите на деня

Изложба вместо купон за 8 декември

Студенти от АМТИИ представиха творбите си в Балабановата къща

Студенти от АМТИИ заложиха на изкуството, вместо на веселбата за 8 декември. Четвъртокурсниците от факултет „Изобразителни изкуства” откриха изложба  в Сводестата зала на Балабановата къща. Събитието се организира от Студентския съвет при висшето учебно заведение и ОИ „Старинен Пловдив”.

Инициативата се осъществява за втора поредна година, като идеята е младежите да представят част от своето творчество, тъй като завършват висшето си образование.Всеки от тях показва най-доброто от себе си, като няма определена тема.

Авторите, които излагат творбите си, са десет: Жаклин Павлова, Ваня Йорданова, Мария Варадинова, Божидара Делчева, Христина Пейковска, Офелия Кирева, Елена Младенова, Мартина Колева, Никол Георгиева и Даниел Иванов.

Студентите, участващи в изложбата, са от три специалности: „Сценография”, „Дизайн на облеклото” и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”. С пожелание за успех в творческия път се обърна към студентите доц. д-р Зора Янакиева, която е декан на факултета "Изобразителни изкуства".

Бъдете горди, че сте завършили тази академия. Идеята е да станете автори в един прекрасен град на художниците като Пловдив, каза доц. д-р Магърдич Касапян, преподавател на студентите по специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”.

Творбите, подбрани от Вашите преподаватели в тази изложба, са уникални. На добър час! Ако досега сте живели, за да учите, научете се да живеете!, призова младите хора ректорът на АМТИИ-Пловдив проф. Милчо Василев.

Всички автори получиха грамота за участие в изложбата по случай студентския празник 8-ми декември от председателя на Студентския съвет при висшето учебно заведение Събина Бодурова.

Изложбата може да бъде разгледана до 18-ти декември.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина