БългарияГероите на деня

И Асеновград защити Пирин

Нека да се знае, че и тук има хора, които ги интересува как държавата разполага с ресурсите си, заявиха 30-тината протестиращи

Славена Шекерлетова

„Да запазим планината, там са ни сърцата!“. С такъв слоган в Асеновград мирно протестираха в защита на национален парк тази вечер. Пред Туристическия информационен център на главната улица в града се събраха не повече от 30-тина души. Някои от тях носеха плакати с надписи и повечето съжаляваха, че групата е толкова малобройна. Част от протестиращите са се включили в предните два протеста в Пловдив, но наскоро решават, че трябва и в техния град да се организира такава инициатива.

"Жалко е, че сме толкова малко, може би студът е оказал влияние, но нека да се знае, че и тук има хора, които ги интересува как държавата разполага с ресурсите си. Ние не искаме с планините ни да се случи това, което се случи с Черноморието ни! Освен това защитените зони трябва реално да се защитават“. Протестиращите все още не са решили дали ще организират нов протест в града или отново ще се присъединят към този в Пловдив следващия път.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина