Съседите за кацналия градеж в Тракия: Ами ако има земетресение?

Евала

Няма сензация, всички от блока се подписахме, отпъдиха ни съседи на находчивото семейство

Image title
Ами ако ни тресне едно земетресение като това в Перник? Какво ще стане с това чудо? Това е само един от много въпроси, които от няколко дни си задават тракийци. Кацналият на осмия етаж на Блока Ракета странен градеж е тема №1 в квартала, особено след като причудливата подобна на гараж постройка влезе в националните тв новини. Съграденото от ръката на изобретателния жител на блока вече е като забележителност в жилищния район. Хората подминават Ракетата с изкривени вратове, търсейки с поглед чудото на родната строителна мисъл.

Image title
Комшиите на ноходчивото семейство дебело подчертават, че няма драма и съседите им имат  всички документи, които са нужни, включително разрешително от общината и съгласието на обитателите на блока. Пристройката е градена около месец, използвани са железа и плоскости, продавачки от близкото пазарче дори са наблюдавали измазването й. Хората от входа обаче гонят медиите, тъй като им е писнало. Кво ся, голяма сензация. Направили са нещо хората. Няма нищо незаконно, всички се подписахме, нахока екипа ни яростен мъж и хлопна вратата на входа.

Image title
Това семейство са истински късметлии, само те имат врата към площадката и са решили да я използват за допълнително помещение. Какво чудно има, аз също бих го направила, и без това вкъщи шест човека се чудим как да се натъкмим в гарсониера, коментира възрастна жена от съседен блок. Запитана какво би станало ако се случи някакво природно бедствие, дамата категорично изключи всякаква възможност лепнатото върху сградата нещо да пострада, Image title
тъй като материалите за градежа били нови. Това мнение обаче не споделят повечето от зяпачите, които са категорични, че постройката ще рухне като сламена къща при земетръс например. Като са нови, значи ли, че са здрави?, коментира друга обитателка на квартала, която до този момент бе зареяла поглед към осмия етаж. Едва ли ще издържи на едно земетресение като в Перник…, кръсти се жената. Преминаващите покрай Ракетата също гледаха с недоверие и коментираха, че дори да е законно съоръжението едва ли е устойчиво.
Да ви прилича това чудо на нещо законно? Познавам ги само по физиономия, не мога да кажа нищо, допълни картинката мъж, който открихме в гараж под блока.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.