Лента от Дания с куп фестивални награди довечера в кино „Орфей”

Евала

Image title
Любителите на фестивално европейско кино ще се насладят на „След сватбата” – филм на една от най-изявените датски кинаматографистки Сузане Биер. Номинираната за Оскар лента ни запознава с Якоб, който държи сиропиталище в Индия и с Юрген, който живее в Дания и прави кариера на успешен бизнесмен и баща на семейство. Двамата си определят среща в Копенхаген, за да се споразумеят за дарение. В уречения ден дъщерята на Юрген изненадващо се жени и всичко уговорено безкрайно се обърква…

Двайсетина откраднати патици от парка на английската кралица и болните амбиции на българската президентша Деворина Селянска забъркват свежа комедия в 23:30 часа. „Мисия Лондон” криволичи между бившия Партиен дом в София и английската столица, а цяло съзвездие родни комици и дузина британски актьори забъркват грандиозно фиаско в българското посолство в Лондон.

Късометражният филм на Jameson преди основната прожекция  е „Леглото“ на Петра Георгиева.

За голямо съжаление Татяна Лолова отмени участието си в съпътстващата програма на „Филмови нощи във Филипополис” поради заболяване. Организаторите заменят спектакъла „Дуенде”   на 16 юли с нашумелия режисьорския дебют на Илиян Джевелеков- LOVE.NET.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.