Георги Самуилов с още един супер приз

Евала

БСК отличи Инса Ойл за иновативна компания за 2009г.

Менда Стоянова връчва наградата на Георги Самуилов
Менда Стоянова връчва наградата на Георги Самуилов
Поред супер приз отнесе босът на Инса Ойл Георги Самуилов. Петролният магнат от Раковски получи голямата награда „ИН-5” на Българската стопанска камара за въведени иновации в производството. Компанията за производство, преработка и търговия с петролни продукти „Инса Ойл” спечели бронзова пластика „Икар”, връчен на собственика на групата компании „Инса” Георги Самуилов от председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова на официална церемония в хотел “Шератон” в София.
Стопанската камара връчва призове в общо пет категории – за индустриално развитие, инвестиционна активност, въведени иновации в производството, стопанска инициатива и за разработен научен продукт с икономическо приложение.
Наградата на „Инса Ойл” е присъдена заради инвестицията от 28 млн. евро в първата по рода си в България инсталация за производство на горива от типа сяроочистка. Новата инсталация прилага най-модерната технология за производство на максимално пречистени от сяра горива – дизелово гориво и промишлен газьол. С нея „Инса Ойл” предлага собствено производство дизел по най-високия европейски стандарт – Евро-5.
Изграждането на инсталацията завърши през 2009 г., а официалното й откриване стана през февруари в базата на компанията в Белозем. Заради инвестицията в новото производствено съоръжение на „Инса Ойл” по-рано този месец Георги Самуилов получи и наградата „Бизнесмен на годината” в Пловдив и региона.
„Инса Ойл” търгува годишно с над 150 000 т. нефтопродукти и е част от групата компании „Инса”. В нея влизат още „Инса Газ” – търговска база за съхранение и търговия с газ  пропан-бутан, „Инса Порт” – модерна складова петролна база с транспортен ЖП и авто терминал, компанията  за производство на моторни, трансмисионни и индустриални масла „Инса” ЕООД и модерният медицински център „Св. Елисавета”.  В компаниите работят над 400 души.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.