България става център на покера

Евала
Под Тепето

Топ играчи мерят сили за 100 хил. евро на Златните

Image title
Световният покер елит пристига у нас през следващия месец. Топ – играчи се събират на Златни пясъци  на 11 май да се борят за 100 хиляди евро на мегатурнира Balkan Pokernews Challenge, който ще се превърне в традиционно ежегодно събитие. Това съобщи Деян Йорданов, мениджър за България на Pokerstars- най- големия покер сайт в света. Играта се радва на огромен интерес – всяка седмица имаме по над 1000 нови регистрирани български картоиграчи. Именно през нашата виртуална зала можеш да се класираш за участие и да се състезаваш за 100 хиляди евро другия месец, коментира Йорданов.

Balkan Pokernews Challenge ще се проведе от 11 до 17  май в Гранд Хотел Казино Интернационал в Златни пясъци като идеята е фамозният ни курорт да се превърне в място за покер ваканция в началото на лятото. Очаква се турнирът да привлече играчи от цяла Европа, които ще играят покер на живо и ще прекарат чудесно край брега на морето.

Хазартният туризъм е изключително доходен и популярен в топ курортите по света- всички са чували за Лас Вегас, Атлантик сити и Монако. България през последните години не успя да се развие в  посока да привлича богати летовници, които да оставят крупни суми по време на ваканцията си. Именно нашата идея е да привлечем в страната ни по- заможната европейска класа, която съчетава почивката с предизвикателството на покер състезанието, коментира представителят на Pokerstars. Това не е трудно постижимо, като се има предвид, че тук разходите за организация на подобни състезания са все още доста по- ниски.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.