Изпод тепетоМнения

Кулинарната карта на Капана

Бистро и хостел в едно в Green House

Карта на прекрасни кръчмички, сладкарници, бистра в Капана ще ви начертаем в поредица за тях. Нови кътчета са на път да включат готварските си печки за гастро обогатяването на павирания квартал. Първата изкусителна спирка е Green House. Мястото е на стартовата права и следващата седмица ще отвори вратите си, зад които се крие автентичен свят за хапване, пийване и спане. Страхотната сграда се намира точно на ъгъла зад Джумая джамия и носи името си заради зеления цвят на фасадата.

Двама братя от Пловдив решават да вземат мястото в мига, в който разбират, че се отдава под наем. И започват да работят заедно за създаване на гостилница. В първия етаж се слиза с 2-3 стъпала надолу, за да се стигне до дървени масички и висок бюфет. В дъното на помещението се извива стълба нагоре, където от дясната си страна срещаш пленителна картина, изобразяваща уличката отпред. Тя е правена от пловдивчанката Мария Ризова. Вторият етаж е с гледка към пешеходната вече зона, която свързва Римския стадион с Капана. Бистро и хостел! Това е идеята на Green House. Заведението ще предлага и бързо, и бавно хранене. Български ястия, домашни манджи, морски деликатеси, средиземноморски блюда- за всеки ще има по нещо. Барът е зареден от ракия до хубаво уиски и разбира се вина.

Над гостилничката има четири стаи за почивка. Всичко е от дърво – леглата, гардеробите, дограмата, подът, скриновете, шкафовете, а стените са в успокоително зелено.

Идеята на братята, подкрепени от тяхното семейство, е да не разрушават по никакъв начин усета от черно-белите снимки, които днес трудно се намират от Капана. Напротив- в цветния днешен цвят те са готови да върнат онова време от старите кадри и да въведат туристите в съвремената приказка на стария Пловдив.

Следете отделните истории за всяко от останалите кътчета в Капана. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина