БългарияЗабавлениеНовини

В Куклен тече третото издание на Регионален събор „Куклен Фест“

Централният площад в Куклен е превърнат в сцена на тридневни празненства по повод празника на градчето и третото издание на Регионален събор „Куклен Фест“, който стартира вчера и продължава на 6 и 7 юли.

Посетителите ще се насладят на богата музикална програма, гайдарски състави, алея на занаятите, детски център, игри и забавления за малки и големи, вкусна храна и още много изненади. Градусът на настроението ще вдигат популярни самодейни и професионални оркестри, а за финал – тържествена заря.

В съботната вечер ще се насладим на прекрасната музика на оркестър „Млади тракийци“. Огромните кръшни хорà, алеята на занаятите, безплатният детски център, забавленията, вкусната храна и срещите с приятели очакват всички присъстващи. Сдружение „Памет и бъдеще“ ще бъде специален гост на „Куклен Фест 2024“ с изложба на автентични старинни оръжия.

На 6 и 7 юли от 15:00 до 20:00 ч. ще имаме възможност от близо да се запознаем в детайли с реликви и оръжия, част от българската история. Фолклорен ансамбъл „Родопа“ гр. Смолян – живата легенда на българския фолклор, ще бъде специален гост в третия ден на третия пореден фестивал „Куклен Фест 2024“. Заедно ще се насладим на спектакъла на един от най-обичаните ансамбли в България! В неделя отново ще бъде кулминацията на „Куклен Фест“ с традиционната заря-проверка. И след приказната заря ще останем заедно с ансамбъл „Родопа“ за голямо празнично хоро.

Организатор е Община Куклен, входът е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина