БългарияЖивотНовини

НАП включва зависимите от хазарт в регистър

Oграничават достъпа им до онлайн залагания

От днес Националната агенция за приходите приема заявления за вписване в регистъра на уязвимите лица. Той не е публичен, като достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на приходната агенция и хазартните оператори. 

Регистърът е насочен към всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средства, които изразходва за участие в тях, съобщават от НАП. Включването в регистъра е вид пречка пред участието в хазарт.

Организаторите на хазартни игри могат да заявят връзка с регистъра през новата електронна услуга „Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта“, която вече е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: [email protected], при условие, че е подписан с електронен подпис.

Минималният срок, в който нечие име може да фигурира в регистъра, е две години. Всеки може да посочи и конкретен период.

Гражданите, които вече фигурират в непубличния регистър, могат да поискат заличаване на името си от него, като всяка промяна се извършва лично или от законен представител.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина