БългарияЗабавлениеКултураНовини

Лятното издание на Plovdiv Jazz Summer с два концерта в село Марково

За втора поредна година село Марково е домакин на първокласен джаз от програмата на лятното издание на Plovdiv Jazz Summer.

Събитията от фестивала срещат с изкуството на Хилда Казасян, която заедно с Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и специалните гости Теодосий Спасов и Васил Петров ще потопят публиката в света на музиката и киното.

На централния площад на селото ще звучат едни от най-популярните красиви филмови песни и музика от старото незабравимо българско кино като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и други.

Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл, е подготвена от Васил Къркеланов. Аранжиментите са направени специално от Живко Петров и Христо Йоцов.

След толкова вълнуващия за мен успех, с който премина турнето ни, съм истински нетърпелива да го изживеем отново на 25 август в с. Марково”,  коментира Хилда Казасян за концерта си „Да послушаме кино“.

Вечерта ще започне в 19:30 ч. с музика на най-младото джаз поколение – групата “Postcard Quintet”. Неделчо Нинов – тромбон, Ралица Тонева – aлто саксофон, Вилизар Гичев – китара, Христо Минчев – контрабас и Теодор Тошков – барабани ще представят изцяло нов и авторски репертоар.

Събитието от лятната програма на фестивала в село Марково ще бъде на откритата сцена в центъра на село Марково пред НЧ „Алеко Константинов – 1907“ . Входът е свободен.

Единственият камерен градински концерт тази година ще бъде на 26 август от 𝟮𝟭:𝟬𝟬 ч. Мирослава Казацарова, заедно с Мирослав Турийски и Младен Димитров посрещат в уютната атмосфера на градината във вилната зона на село Марково (ул. „Панорамна“ 60), където ще представят своя проект 𝐁𝐋𝐔𝐄𝐓𝐑𝐎𝐍𝐈𝐂.

Организатори са Plovdiv Jazz Fest със съдействието на Кметство Марково и Община „Родопи“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина