БългарияЖивотЗабавлениеНовини

Кой спечели Народните борби за Купата на Марково – ГАЛЕРИЯ

Пловдивският Бевърли Хилс празнува на Свети Дух

За втора поредна година Народните борби за Купата на Марково предизвикаха огромен интерес и емоции по повод празника на селото „Св. Дух“ 2023г. Купи, медали и арменски коняк получиха призьорите.

Специален гост, по покана на кмета на Марково Десислава Терзиева, беше легендата на българската борба Станка Златева – шесткратен европейски шампион, петкратен световен шампион и двукратен вицеолимпийски шампион.

Тя получи и почетен плакет от домакините. Гост бе и олимпийския шампион Христо Марков. Тази година от с. Марково се включиха и показаха умения и сила Веско Трендафилов, Георги Иванов и Тодор Трендафилов. Ето призьорите в категории:

Лека категория (до 70кг.)

1. Емин Еминов – двукратен шампион на България за юноши и мъже.

2. Метин Хадър

3. Георги Кашев – вицерепубликански шампион.

Средна категория (до 90кг.)

1. Мирослав Киров – бронзов медалист световно, вицеевропейски шампион и бронзов медалист европейско.

2. Пресиян Михов – шампион на България юноши и участник на европейско мъже.

3. Кръстин Бояджиев – двукратен шампион на България за юноши и медалист – мъже.

Тежка категория ( 90+кг.)

1. Джемал Али – вицеевропейски шампион за юноши, бронзов медалист на европейско за юноши. Петкратен шампион на България – мъже.

2. Венцислав Кацаров – шампион на България юноши, двукратен бронзов медалист – мъже.

3. Георги Станков

Тази година премериха сили и жени от женския отбор на Станка Златева , като наградените бяха:

1. Емине Осман

2. Несрин Сюлейманова

3. Мима Танева

Наградите връчиха за лека категория – Христо Марков – олимпийски шампион, за средна категория – Атанас Търев – еврппейски шампион. За тежка категория – Кмета на Община Родопи Павел Михайлов.

Жените бяха наградени от Кмета на с. Марково – Десислава Терзиева и специалният ни гост Станка Златева – Носителка на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка. Първата българка, участничка на олимпийските игри в женската борба. Водещ на борбите бе Димитър Кумчев – помощник-треньор на националния отбор по борба и носител Пояса Дан Колов. Многократен шампион на България. Участие взе и Веселин Козарев от Ансамбъл „Еподай“, който с гайдата си озвучи Народните борби на с. Марково.

В празничната програма се включиха самодейците от НЧ “Алеко Константинов-1907″-ДТС „Синчец“ и ТК „Лудория“ с ръководители Кремена и Спиро Гогови, Певческа група „Лазарица“ с ръководител Марияна Проданова и Даниел Ангелов и неговите ученици по китара Деа, Юлияна, Лъчезар и Женя започна с пускането на 9 бели гълъба от деца, като символ на Светия дух закрилящ Марково.

Площадът се оказа тесен за огромните хора, които не спряха повече от 5 часа под звуците на емблематичния оркестър “Канарите”. Празникът продължи до ранните часове. Той бе уважен от кметове от Община Родопи, Районни кметове от община Пловдив и общински съветници от и община Родопи и община Пловдив.

С минута мълчание в памет на народната певица Диана Иванова, която загина при катастрофа миналата седмица, присъстващите я почеотоха. Емблематичната изпълнителка също щеше да е част от програмата. Хорът, който тя ръководеше СВС “Младежки сърца” изпя в нейна памет любимата и песен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина