БългарияИзбориНовини

Искат спешен конгрес на БСП за смяна на ръководството 

Над 50 общински организации на Столетницата искат да бъде свикан извънреден конгрес на БСП с цел да се смени ръководството на партията. Това заяви днес председателят на групата съветници социалисти в Общинския съвет на Пловдив доц. Николай Радев.

Припомняме, че в началото на юли т.г. Социалистите в местния парламент се прекръстиха – ВИДЕО и от „БСП за България“ стана „Автентична лява БСП“.

Припомняме, че разделението в партийните редици на два лагера – този на Георги Гергов и другия на Корнелия Нинова – в Пловдив започна през 2019-а година. Настоящите общински съветници на левицата са от т.нар. хора на Гергов. Разцеплението ескалира, след като Изпълнителното бюро на БСП реши Георги Гергов да бъде изключен от партията.  През пролетта на 2022-ра Столетницата в Пловдив бе обезглавена с решение на Позитано 20, а 10-членна комисия, под ръководството на заместник-председателя на БСП Атанас Зафиров, временно пое функциите на Градски съвет – Пловдив и започна подготовка на партийни избори, насрочени за юни. В средата на май стартира пълен цикъл отчети и избори в БСП в града. От тогава двата лагера са в открита война и си отправят взаимни обвинения. На 20 май отношенията им стигнаха до Прокуратурата, след като ГС на БСП – Пловдив отново бе оставен на улицата, след смяна на брави в централата- /ВИДЕО/. Още по темата може да си припомните в статията Раздорът в БСП- Пловдив: „Довчера бяхме братя, сега сме врагове”.

Ден след поредното идване на лидерът на партията Корнелия Нинова в града Под тепетата, където тя отново коментира разкола в БСП – Пловдив и осъди остро от името на ръководството на Левицата поведението на социалистите в местния парламент при гласуването за Панаира м. с., Николай Радев в интервю за Радио Пловдив отново повдигна темата за оставката ѝ.

Виждаме, че в тези коалиции, в които влизаме с ултра десни партии, всъщност отблъскват нашите членове. И не хартиената бюлетина ще върне гласовете за БСП, а всъщност левите идеи. Затова ние демонстративно нарекохме нашата група „Автентична лява БСП“, за да се сетим за нашите идеологически устои на партията“ – изтъкна Николай Радев.

За прехвърлянето на варненските акции в Панаира към „Пълдин туринвест“ Николай Радев заяви, че групата им в ОбС е гласувала с „въздържали се“. Той счита, че варненските акции трябва да дойдат в Пловдив, иначе е обидно за града ни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина