АктуалноГрадътИзбориМненияНовини

Нинова коментира разкола в БСП – Пловдив

Ръководството на Българската социалистическа партията остро осъди поведението на групата на социалистите в местния парламент на Пловдив при гласуването на решението за придобиване акциите на Пловдивския панаир от бизнесменът Георги Гергов. Това се случи в неделя, когато в продължение на 3 часа лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители Иван Петков, Иван Ченчев и Борислав Гуцанов обсъждаха с членове на партията, симпатизанти и граждани в Пловдив актуалните политически, социални, икономически и финансови въпроси пред страната.

Нашата позиция винаги е била за запазване на мажоритарно-държавното участие в Международния Панаир, уточни Нинова. 

„Не може заради целта за запазване на общински съветници да се подчиним на задкулисието!“ – така лидерът на Столетницата коментира разграничаването на Позитано 20 от хората на Гергов в организацията под тепетата и липсата на представители на „официалната“ левица в Общинския съвет на Пловдив.

Пловдив е шестият областен център, в които ръководството на БСП провежда срещи с хората за проблемите им и изслушва мнения и препоръки. Нинова представи социалната програма на партията и внесените закони за увеличение на минималната работна заплата, на майчинството, подкрепа за енергийно бедни и преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход за 2021 г.

В залата присъстващите изказаха мнения за смесеното гласуване и препоръчаха да се опростят протоколите, да се прави видеозапис от броенето и други, които да гарантират честността на вота.

Лидерът на социалистите изрази сериозни съмнения, че последните парламентарни избори са фалшифицирани. Корнелия Нинова призова Прокуратурата да разследва вота.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина